Війна
29 грудня 2019
США вимагають від України екстрадиції американця, який воював на Донбасі
Ленг добивається отримання притулку в Україні
news-image

Сполучені Штати вимагають від України екстрадиції американського військового Крейга Ленга, якого звинувачують у вбивстві чоловіка й дружини у Флориді минулого року. Про це повідомляє РБК-Україна, пише «Є!».

Як зазначається, Ленг був звільнений зі служби в армії за самоволку й проживає в Україні з 2015 року, де служив добровольцем у воєнізованих підрозділах під час воєнного конфлікту з Росією.

За попередніми даними слідства, 9 квітня минулого року Ленг і Цвіфельхофер застрелили Серафіна Лоренцо та його дружину Діну, з якими зустрілися у Флориді, щоб обговорити купівлю зброї. Їхні понівечені кулями тіла були знайдені в автомобілі на стоянці біля церкви в окрузі Лі.

Цвіфельхофера було заарештовано у травні у штаті Вісконсин під час спроби купити зброю. Після вбивств пари Ленг виїхав до Мексики, далі до Колумбії та Іспанії, потім на українсько-молдовському кордоні його заарештували українські правоохоронці.

Видання нагадує, що США не має договору про екстрадицію з України.

Ми знаємо, що в американських ЗМІ про нього пишуть дуже погано. В Україні він герой, бо захищає наші інтереси й нашу країну, - заявив адвокат Ленга Дмитро Моргун.

Ленг добивається отримання притулку в Україні, стверджуючи, що президент США Дональд Трамп і президент РФ Володимир Путін мають "тісні зв'язки", і що США домагаються повернення його "на прохання російського уряду".

Юридичні суперечки між США та Україною справі Ленга, як очікується, можуть зайняти роки.

Читайте також: У Німеччині затримали колишнього нардепа Онищенка, - ЗМІ