Війна
30 грудня 2019
Буду звикати соціалізуватись заново — журналіст Асєєв розповів, чим займатиметься після звільнення
В аеропорт Бориспіль прибув борт з українськими заручниками, яких утримували в Росії. Серед тих, хто прибув також журналіст Станіслав Асєєв
news-image

В аеропорт Бориспіль прибув борт з українськими заручниками, яких утримували в Росії.

Серед тих, хто прибув також журналіст Станіслав Асєєв, який відповів кореспондентам на ряд запитань, трансляцію ввів телеканал "Прямий". 

Станіслав Асєєв жив у Донецьку і вів популярний блог, а також писав статті для деяких українських видань. Влітку 2017 року його схопили бойовики — журналіста змусили зізнатися в тому, що він нібито працював на українські спецслужби. Терористи засудили проукраїнського місцевого блогера до 15 років позбавлення волі за «шпигунство і інші злочини».

- З якими емоціями ви сьогодні тут?

- По поводу емоцій поки що не можу визначитися. Тому що, як я вже сказав, не звик до такої великої кількості людей. Чесно кажучи, навіть рухаючись з різних місць в так званій "ДНР", тобто з одиночних камер аж до табору, відчуваєш зовсім різні емоції. І там, де вже з'являється 50 осіб, - це вже проблема психологічна. А зараз тут мені взагалі насправді дуже складно що-небудь сказати з цього приводу. Але буду звикати, далі соціалізуватися заново.

- Ви повернетеся на роботу? В "Радіо Свобода" чекають вас.

- Не можу зараз вам відповісти на це питання. Безумовно, мені потрібно чимось займатися в публічній, напевно, площині. Але конкретно журналістська це буде діяльність або якась інша - подивимося. Як я вже сказав, я все-таки сподіваюся на особисту зустріч з паном президентом. І потрібно обговорити величезну кількість питань, задати частина з яких я зможу лише за підтримки самого президента.

- Наприклад які?

- На жаль, зараз я не можу про це сказати. Їх потрібно спочатку обговорити приватно.

- Які ваші далі кроки?

- В першу чергу, реабілітація, безумовно, потрібно: і психологічна, і фізична, напевно ...

Нагадаємо, що автобус із цивільними заручниками та військовополоненими Росії прибув в Україні територію. Серед тих, кого привезли, є журналіст Станіслав Асєєв.

Читайте також:Це було політичне рішення - Зеленський пояснив, чому обміняв ексберкутівців