У Мінсоцполітики пояснюють, що борються зі «схемами», а не легальним секонд-хендом
Міністерство соціальної політики наголошує, що бореться зі "схемами на гуманітарці" і не виступає проти бізнес "секонд-хенду".
news-image

Ініціатива Міністерства соціальної політики щодо боротьби зі "схемами на гуманітарці" не має жодного відношення до легальгого бізнесу із продажу в Україні вживаних речей, тобто "секонд-хенду".

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, пише Економічна Правда.

Міністерство соціальної політики наголошує, що бореться зі "схемами на гуманітарці" і не виступає проти бізнес "секонд-хенду". Завдання – припинити потік контрабанди, яка завозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Тому що досить часто "гуманітарний вантаж" використовується не для допомоги людям, а для ухиляння від сплати податків.

Гуманітарну допомогу" не потрібно розмитнювати, адже це предмети, які безкоштовно роздаються цільовим категоріям населення чи установам. Цим користуються певні ділки, які завозять вживані речі як "гуманітарку", а потім продають у магазинах та бутіках. Щороку від цих схем державний бюджет втрачає до 2 млрд грн..
Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речима, тобто "секонд-хендом". Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, - ми не маємо нічого проти!", - зазначили у Міністерстві.

Міністерство соціальної політики повідомило, що розробляє зміни в нормативно-правові акти України щодо заборони ввезення на територію країни вживаних речей у якості гуманітарної допомоги.

Виключення залишать для одягу спеціального призначення, що направляється ВСУ, СБУ, МВС і ДСНС, а також медичним установам.

Раніше ми писали, що у Мінсоцполітики розробляють документ, який передбачає механізм заборони ввезення дешевого одягу.