Україна
31 грудня 2019
Новий газовий контракт з РФ: Коболєв розповів про «козирі» України
За словами голови "Нафтогазу", це були перші переговори з Газпромом та РФ, на яких українська сторона мала справді дуже сильну позицію.
news-image

Керівник НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв після підписання п'ятирічного контракту про транзит блакитного палива з російським "Газпромом" відзначив, що цього разу Україна підійшла до перемовин як ніколи з "сильною позицією". Про це пише УНІАН.

Коболєв відзначив, що "цей компроміс" (прим. угода) - результат злагодженої роботи великої команди - від президента та Уряду України до рядових співробітників "Нафтогазу".

Я вдячний всім міжнародним партнерам, хто підтримав Україну і захищав її інтереси протягом складних переговорів. Зокрема, Сполученим Штатам Америки за дієву та дуже вчасну підтримку справжньої енергетичної безпеки Європи", - сказав він.

За словами голови "Нафтогазу", це були перші переговори з Газпромом та РФ, на яких українська сторона мала справді дуже сильну позицію. 

Рекордні запаси газу, завершений анбандлінг, підготовлена та протестована до довготривалої роботи в реверсі ГТС, вчасні санкції проти Північного потоку-2, новий стокгольмський арбітраж – це були козирі в нашій колоді, які ми наполегливо збирали останні роки. Саме завдяки ефективній підготовчій роботі сьогодні вдалось уникнути, чергової газової кризи", - пояснив Коболєв.

Також раніше стало відомо, що газові переговори у Відні завершилися. Вони тривали чотири дні.