Світ
2 січня 2020
У Барселоні з нового року обмежать вʼїзд у місто старих бензинових і дизельних авто
Заборона пошириться на всю Барселону та її міста-сателіти.
news-image

У Барселоні з початку 2020 року обмежать вʼїзд у місто старих бензинових і дизельних автомобілів, пише TheБабель.

Заборона пошириться на всю Барселону та її міста-сателіти. Загалом заборона діятиме на території 95 кв. км. До цієї зони заборонять вʼїжджати бензиновим автомобілям, купленим до 2000 року, і дизельним авто старше 2006 року. Штраф за порушення цих правил становитиме від €100 до €500. При цьому в перші три місяці водії таких авто будуть отримувати лише попередження про порушення нових правил.

За дотриманням правил стежитимуть 150 камер. Заступник мера Жанет Санз сказала, що таким чином Барселона сподівається скоротити кількість автомобілів у місті на 125 тисяч протягом трьох років і шкідливі викиди — на 20% протягом чотирьох років. Санз додала, що якщо ці цілі не будуть досягнуті, Барселона розгляне питання про введення плати для всіх транспортних засобів, що вʼїжджають в місто.

Противники нововведень заявили, що це вплине на бізнес і змусить людей купувати нові, більш екологічні автомобілі. Санз заперечує це, стверджуючи, що це спонукатиме людей користуватися добре організованою системою громадського транспорту міста.

Раніше ми писали, що у Данії висадять мільйон дерев для розв'язання кліматичних проблем.