В Україні розпочалась реєстрація на пробне ЗНО-2020
У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест лише з одного навчального предмета.
news-image
З 3 січня в Україні почалась реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Триватиме вона до 24 січня.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня, з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня», — йдеться в повідомлені.

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест лише з одного навчального предмета.

Взяти участь у пробному ЗНО коштує, залежно від регіону, від 138 грн до 150 грн.

В Центрі зазначили, що результати такого тесту нікуди не зараховують. Вони покликані ознайомити абітурієнтів з стандартизованими тестами, підготувати їх психологічно, навчити ефективно розподіляти час та оцінити рівень навчальних досягнень.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки затвердило графік проведення зовнішнього незалежного тестування в 2020 році, основна сесія триватиме з 21 травня до 15 червня.

Система складання зовнішнього незалежного оцінювання для випускників шкіл суттєво зміниться 2021 року — стане більше обов'язкових предметів, а тестування з української мови та математики матимуть 2 рівні складності.

Читайте також:Більшість українців взагалі не читають книжок, - опитування