Політика
3 січня 2020
Ще один міністр незадоволений своєю зарплатою
Михайло Федоров нарікає на невелику оплату праці і в принципі на труднощі з фінансуванням проектів.
news-image

На зарплату скаржиться не тільки міністр економіки Милованов, але тепер і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров нарікає на невелику оплату праці і в принципі на труднощі з фінансуванням проектів.

Про це він розповів в інтерв'ю, пише Сьогодні.

За його словами, в міністерстві сьогодні офіційно працює близько 50-55 людей і 133-135 працюють взагалі на міністерство (в проектах, що фінансуються донорами).

Тобто, їх фінансує канадський проект, американський проект, англійська якийсь проект, але вони знаходяться в штаті, вони працюють з нами. Але просто офіційно не в міністерстві, фінансуються проекти, і вони делегуються нам як люди, які допомагають нам вирішувати якесь питання. У них інша зарплата", – сказав Федоров.

Міністр розповів, що сьогодні в його відомстві зарплати і 8000, і 10000, і 12000 тисяч гривень, заступники отримують десь по 25-35 тисяч. У той же час він сказав, що його зарплати йому не вистачає.

У мене? Я 36-38 тисяч отримую на руки. Звичайно, ні (не вистачає). Повірте, зараз така ситуація, якась унікальна. Мені здається, що це перший раз, коли люди витрачають на державу гроші, а не заробляють на державі. Тому що бувають випадки (я вам чесно скажу), що от треба ноутбук співробітнику. Щоб мені його отримати у держави, то мені іноді його легше купити, ніж чекати, поки держава його купить. Ми сьогодні витратили нуль гривень державних на будь-який проект. Взагалі нуль. Це все донори. Бізнес допомагає. Наприклад, минулого тижня нам передали 50 ноутбуків для послуги "є-малятко", – сказав чиновник.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповідав, що до роботи в уряді заробляв до півмільйона на місяць, а зараз його зарплата ледь до 40 тисяч доходить.

Раніше ми повідомляли, що від 70 до 100 тисяч. Арахамія — про те, скільки повинні отримувати депутати Ради.