Події
4 січня 2020
В Амстердамі почав діяти новий податок для туристів
З 1 січня 2020 року в Амстердамі почав діяти новий податок для туристів
news-image
З 1 січня 2020 року в Амстердамі почав діяти новий податок для туристів: тепер за кожну ніч, проведену в місті, потрібно додатково платити по 3 євро. Він став доповненням до існуючої ставки.

Про це повідомляє The Telegraph, пише «Є!».

У місті вже існує подібний податок: туристи платять внесок у розмірі 7% від вартості житла за ніч. А ті, хто бронює житло через Airbnb, тепер будуть платити за ставкою 10%.

Це означає, що за ніч в однозірковому готелі в Амстердамі туристи сплатять більше податків, ніж у найкращих п’ятизіркових готелях інших великих європейських столиць.

Так, наприклад, за ніч в однозірковому готелі з двомісною кімнатою та загальною ванною кімнатою за 132,46 євро туристичний податок складе 15,97 євро на двох: 9,97 євро за номер, плюс по 3 євро за людину.

Натомість у Берліні туристичний податок становить 5 % зупинитися в найдорожчому готелі, де були Барак Обама, Анджеліна Джолі та Майкл Джексон, коштуватиме близько 250 євро на добу, а податок буде 11 євро.

Останніми роками влада Нідерландів вирішила змінити стратегію і перестали закликати мандрівників у столицю, натомість намагаючись впорядкувати потоки мандрівників, які вже є.

Нам довелося діяти, щоб взяти під контроль потоки гостей. Прийшов час зайнятися менеджментом цього напрямку, а не його просуванням, — заявила влада.

Не сплачувати новий туристичний збір можуть тільки діти до 16 років.

Щороку Амстердам приймає понад 17 мільйонів туристів, тоді як місцевих жителів там лише 1,1 мільйона.

Читайте також: Українка Білодід посіла 12 місце у світовому рейтингу найкращих спортсменок року