Події
5 січня 2020
Виконавця хіта «It’s My Life», який виступав в Криму, пустили в Україну: каже «допоміг Зеленський»
Його виступ можна побачити у новорічному випуску «Вечірнього кварталу»
news-image
Шведського співака Dr. Alban, якому після концерту в анексованому Криму заборонили в’їзд до України, таки пустили країну. Каже, що це відбулось завдяки «втручанню президента» Володимира Зеленського. В Україні виконавець виступив у шоу «Вечірній квартал», інформує «Є!», з посиланням на hromadske.ua.
Мені було заборонено в’їзд в Україну через моє попереднє шоу на спірному острові Крим. З втручанням президента я зміг потрапити в Україну. Дуже хороша прогулянка в Києві з президентом у натовпі, — написав співак в Instagram.

Його виступ можна побачити у новорічному випуску «Вечірнього кварталу». Анонсуючи виступ Dr. Alban на сторінці у Facebook, «Квартал 95» зазначав, що «без хіта «It’s My Life» не обходилася жодна вечірка».

Dr. Alban виступав у Криму після анексії півострова Росією.

Зазначимо, що іноземні виконавці та інші діячі культури порушують українське законодавство, приїжджаючи в анексований Росією Крим через закриті України пункти пропуску. Здебільшого співакам, які виступали в Криму після анексії, заборонено виступати на материковій частині України.

На території українського Криму 16 березня 2014 року відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум» про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.

Україна, Європейський Союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.