Події
9 січня 2020
Результати апеляцій підозрюваних у справі Шеремета: Дугарь – домашній арешт у Києві, Антоненко – перенесення суду (Фото, Відео)
8 січня, Апеляційний суд Києва розглянув апеляцію Яни Дугарь, а також приступив до розгляду другої апеляції Андрія Антоненка.
news-image

13 грудня, Печерський районний суд Києва постановив в якості запобіжного заходу цілодобовий домашній арешт Дугарь до 8 лютого за її адресою у Новомосковську Дніпропетротровській області. Сьогодні ж Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу захисту, залишивши Дугарь під домашнім арештом, але змінивши адресу на київську, повідомляє aspi.

За словами присутньої на суді волонтерки Марусі Звіробій, у Дугарь – "залізобетонне" алібі, та з усіх підозрюваних у справі Шеремета дівчина має найменше підтримки.



Вона перебувала на момент вбивства Шеремета у Покровську Донецької області, про що є відповідні записи у шпиталі,  де вона рятувала поранених, а вони (прокуратура) зараз обговорюють її татухи на відео. Є багато людей, які готові взяти Яну на поруки. Я більш інформаційну підтримку надам. І не залишу жодного прізвища без уваги із тих прокурорів і суддів до найвищої ланки, якщо вони цю дитину посадять за ґрати", – заявила Звіробій ASPI.


В ході засідання адвокат Дугарь Віталій Коломієць надав суду документ (на фото), в якому вказано, що за результатами проведеного дослідження функціональні індивідульно-психологічні особливості невербальної поведінки особи зафіксованої на відеозаписі, що надало слідство, та Яни Дугарь за більшістю маркерів не співпадають.


Особливості ходи за своїм ритмом, швидкістю, довжиною кроку, еластичністю, визначеністю напрямку, елементами руху при ходінні, окремі положення тіла в його окремих частинах та аналогічні особливості сукупності індивідульно-психологічних ознак невербальної поведінки особи 2 (Яни Дугарь) за більшістю маркерів не співпадають", – йдетьтся у документі сторони захисту.


Розгляд другої апеляції Андрія Антоненка мав відбутися 18 грудня, але через відсутність всіх необхідних документів засідання перенесли на сьогодні, 8 січня. Нагадаємо, що перша апеляційна скарга Антоненка була розглянута 23 грудня – суд не задовольнив клопотання захисту.

Сьогодні ж Антоненка не доставили до зали засідань, він був на онлайн зв’язку з ізолятору тимчасового тримання.

Спершу захист озвучив клопотання щодо відводу суддів Тетяни Фрич і Юрія Сливи , заявивши, що вважає їх упередженим, але це клопотання не задовольнили. Тоді адвокати Антоненка заявили, що для розгляду апеляції необхідна присутність підозрюваного у залі судових засідань. Після чого суд оголосив перерву до 11.30 год. 10 січня.

Читайте також:Справа Шеремета: Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою