Події
9 січня 2020
Іранські слідчі: Літак МАУ загорівся ще в повітрі, «чорні скриньки» пошкоджені
Обидві так звані чорні скриньки були знайдені, однак вони зазнали ушкоджень, тому частина записів на них втрачена.
news-image

Український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), який зазнав катастрофи вранці 8 січня в Тегерані, був охоплений полум'ям ще у повітрі.

Про це пише Українська Правда.

Слідчі комісії під керівництвом Організації цивільної авіації Ірану зазначили, що екіпаж українського літака намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, однак не звертався з проханням по допомогу за допомогою радіозв'язку.

Ця інформацію вдалося отримати від очевидців падіння літака, що перебували на землі, а також від свідків, які знаходились на борту авіалайнера, що пролітав неподалік місця катастрофи.

Зазначається, що після падіння Boeing 737 відбувся "потужний вибух" – ймовірно, через те, що літак був повністю заправлений паливом для перельоту до Києва.

Слідчі зазначили, що обидві так звані чорні скриньки були знайдені, однак вони зазнали ушкоджень, тому частина записів на них втрачена.

8 січня в Організації цивільної авіації Ірану заявили, що не передадуть чорні скриньки з розбитого літака компанії Boeing чи американцям.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський звернувся до українців у зв’язку з авіакатастрофою в Ірані.

Читайте також:«Один з кращих пілотів на курсі»: що відомо про українців, загиблих в авіакатастрофі МАУ