Події
9 січня 2020
Зеленський повернувся з Оману на бізнес-джеті. Вартість оренди складає від 60 тисяч доларів
Майже через добу після повідомлення прес-секретарки про те, що Зеленський терміново повертається у зв'язку з катастрофою літака МАУ, він все таки повернувся.
news-image

Майже через добу після повідомлення прес-секретарки про те, що Зеленський терміново повертається у зв'язку з катастрофою літака МАУ, він все таки повернувся.

Як повідомляють "Схеми", президент Володимир Зеленський прибув до аеропорту "Жуляни" о 2:37 ночі, після чого одразу поїхав на Банкову, де відбувалася нарада з приводу авіакатастрофи в Тегерані.

Деталі: Знімальна група "Схем" зафіксувала "Mercedes-Benz Vito‎", який під’їхав до чартерного літака після чого поїхав на Банкову. Через 15 хвилин авто заїхало на територію Офісу. Після чого на поверсі, де знаходиться кабінет Зеленського, увімкнули світло.

Ми перевірили дані прибуття літака в аеропорт Жуляни, і визначили що рейсом з Маскату в 2:37 ночі прибув літак Bombardier BD-700-1A10 Global Express 6000, з хвостовим номером 9H-VJN. Вартість оренди такого чартера може складати від 8.5 до 10 тис доларів США за годину. Лише за чистий час перельоту з Маскату у Київ довжиною 7.5 годин, Зеленський мав заплатити від 63 до 75 тисяч доларів. Дуже сподіваємось, що гроші були з його власної кишені. В іншому випадку, це або корупція, або марнотратне використання бюджетних коштів.

Цікава деталь - цей чартер прилетів у столицю Оману Маскат з Москви практично одночасно із таємничим польотом літака Медведчука, що також був у Маскаті в той час, а саме 7-го січня увечері.

Через це стає очевидним, що чартер був замовлений ще до катастрофи боїнгу МАУ у Тегерані. Замість того, щоб одразу відлетіти з Оману ще зранку 8 січня (на той момент літак вже був на місці, і мав декілька годин на підготовку для польоту), Зеленський чогось чекав. Наша версія - він чекав зустрічі з кимось, хто прилетів в Оман з Москви на тому ж літаку Bombardier, який потім повіз Зеленського у Київ.

Лише після того, як зустріч відбулася, літак Медведчука відвіз партнера(ів) Зеленського у Москву, а незабаром у Київ полетів і сам Зеленський, на вказаному вище Bombardier Global Express 6000.

 Хронологія

* Бізнес-джет Медведчука прилітає в Оман з Києва (посадка о 17:21 GST, 7 січня)
* Бізнес-джет Bombardier з номером 9H-VJN прибуває в Оман з Москви, можливо з делегацією для перемовин із Зеленським (посадка о 00:16 GST, 8 січня )
* Авіатроща літака МАУ, між 02:00 та 03:00 GST, 8 січня
* Бізнес-джет Медведчука відвозить, імовірно, учасників зустрічі із Зеленським назад у Москву (посадка в Москві о 13:02 GST, 8 січня)
* Бізнес-джет Bombardier з номером 9H-VJN відвозить Зеленського у Київ (посадка в Жулянах о 00:37 GST, 9 січня)

Всього для проведення такої імовірної зустрічі (Зеленського та делегації з Москви) було майже 12 годин. Саме стільки в Омані могли перебувати учасники з Москви, що могли прилетіти на Bombardier з номером 9H-VJN, і полетіти назад на бізнес-джеті Медведчука з номером T7-GEM

Читайте також:Збила російська ракета? В РНБО зробили гучну заяву про аварію літака МАУ