Україна
10 січня 2020
На зруйноване житло Донбасу в бюджеті України заклали 40 мільйонів гривень
На компенсацію зруйнованого житла на Донбасі вперше заклали 40 млн грн – заступник міністра
news-image

Про це заявив заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Руслан Калінін, пише «Є!»  з посиланням на radiosvoboda.

За його словами, таку суму держава виділила вперше за останні 5 років і наразі міністерство розробляє порядок виділення цих коштів постраждалим.

Ми розуміємо, що цієї суми замало, однак зараз наше міністерство розробляє порядок, як будуть виділятися ці кошти. І люди, у яких житло зруйноване, зможуть звертатися у міністерство і отримувати таку допомогу», – зазначив заступник міністра.

Крім того, за словами заступника міністра, вперше в 2019 році держава профінансувала на 500 мільйонів гривень програму для переселенців «Доступне житло» та програму для придбання житла в кредит під 3% річних.

Калінін додав, що на фінансування цих програм не вистачає коштів.

В цілому необхідно ще десь від 6 до 10 млрд гривень для того, щоб закрити ці програми», – сказав заступник міністра.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. За даними Міністерства соціальної політики, станом на 8 січня, в Україні зареєстрували 1,433 мільйона внутрішньо переміщених осіб з Донбасу й Криму.

Читайте також:Під час затримання у злочинців знайшли 150 документів жителів окупованих території