Події
10 січня 2020
Ймовірну ракету по літаку МАУ могли запустити з іранської військової бази, - Bellingcat
Bellingcat підтверджує, що відео потрапляння ракети в Boeing було знято в районі населеного пункту Парандій біля аеропорту Тегерана, ймовірну ракету ж могли запустити з секретної бази Ірану IRSG.
news-image

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat підтверджує, що відео потрапляння ракети в Boeing було знято в районі населеного пункту Парандій біля аеропорту Тегерана, ймовірну ракету ж могли запустити з секретної бази Ірану IRSG. Про це пише 112 канал

Bellingcat вдалося геолокувати відео, опубліковане раніше The New York Times.

Виявилося, що воно було знято в житловому районі населеного пункту Паранд (координати: 35.489414, 50.906917), передмістя Тегерана на захід від міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні, звідки рейс 752 "Міжнародних авіаліній України" (PS752) вилетів в Київ", - заявили в Bellingcat.

Відеокамера спрямована на північний схід, у напрямку траєкторії польоту PS752. Група зазначає, що такі елементи, як на відео, можна помітити на наявних у відкритому доступі супутникових знімках. Це, зокрема, лінія багатоквартирних будинків, ліхтарні стовпи та будівельний майданчик зліва від точки зйомки.

За даними розслідувача Bellingcat Христо Грозева, ракету могли запустити з секретної бази Ірану IRSG.

Спробував обчислити можливе місце запуску. Використовуючи візуально сприймаючу швидкість руху ракети по фактично відомій швидкості Топ-М, я зміг вирахувати кут по траєкторії. Це відстань від місця запуску складала близько 6,5 км. Один кандидат: секретна база IRSG", - написав він у своєму Twitter.

  

Як стало відомо раніше, Зеленський заявив, що версія про влучання ракети в літак не виключається, але не є підтвердженою.