Україна
10 січня 2020
Найголовніше за день: версії збиття літака МАУ в Ірані, затримання бойовика-охоронця уламків МН-17 та перше за роки незалежності падіння цін у грудні
Читайте про найголовніші події дня, 10 січня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 10 січня.

Версії збиття літака МАУ в Ірані

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український "Боїнг" збила іранська ракета.

У нас є дані розвідки з різних джерел, включаючи наших союзників і наших власних розвідників. Докази свідчать, що літак був збитий іранською ракетою класу "земля-повітря". І це цілком могло бути випадковістю", - йдеться у повідомленні.

За його словам, таким чином розвідка зробила "важливий прорив" у з'ясуванні причин авіакатастрофи.

У мережі опублікували відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак "Міжнародних авіаліній України" у повітрі над Тегераном.

Володимир Зеленський зазначив, що версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Комісія з розслідування причин катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» продовжує роботу.

Затримання бойовика-охоронця уламків МН-17

Вчора, в результаті реалізації оперативної інформації, прикордонниками було затримано громадянина України 1994 року народження, який брав безпосередню участь в діяльності збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій частині Донецької області.

Правоохоронці з’ясували, що протягом другої половини 2014 року, у розпал бойових дій на Донбасі, він проходив службу в складі одного з воєнізованих підрозділів бойовиків. Завдання російських кураторів виконував на незаконних блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де неодноразово був свідком злочинів та знущань над цивільними громадянами.

Починаючи з кінця серпня 2014 року, здійснював охорону місця катастрофи, збитого російськими військами літака рейсу «МН-17».

Перше за роки незалежності падіння цін у грудні

Відповідно до оприлюднених даних Державної служби статистики вперше за роки незалежності у грудні на споживчому ринку ціни знизились на 0,2 %.

Повідомляється, що раніше у грудні фіксувалося лише зростання цін, зокрема найнижче зростання становило 0,2 % у 2011-2012 рр.

Раніше стало відомо, що Рябошапці в два з половиною рази збільшили зарплату.

Читайте також:«Треба негайно зареєструвати провадження про теракт» - Юрій Луценко