Політика
10 січня 2020
Нардепи облюбували найпопулярніші напрямками для міжпарламентських зв'язків
Українські нардепи найчастіше відвідують з робочим візитом ОАЕ, Японію і Монако
news-image

Комітет виборців України в результаті аналізу складу депутатських груп з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами з'ясував, що народні депутати найчастіше записуються в групи таких країн як Об'єднані Арабські Емірати, Японія, Куба і Монако, пише «Є!»  з посиланням на interfax.com.           

Як повідомляє Комітет виборців України, найпопулярнішими напрямками для міжпарламентських зв'язків є США, Канада і Великобританія. Також популярними напрямками є Польща, Німеччина, Італія, Швейцарія, Ізраїль, Франція, Литва.

За інформацією комітету, всього у Верховній Раді діє 47 різних груп, де кожна група - окрема країна. Так, до групи міжпарламентських зв'язків з США входять 176 народних депутатів, Канади - 144, Великобританії - 135.

Також одним з лідерів за кількістю депутатів є міжпарламентська група зв'язків з Об'єднаними Арабськими Еміратами, до складу якої входить 118 депутатів. Також популярним напрямком є ​​Японія, яка налічує 117 депутатів.

Крім того, до переліку екзотичних країн входить Куба (48 депутатів), Сінгапур (48), Корея (41), Саудівська Аравія (21) і Монако (17).

Інститут депутатських груп з міжпарламентських зв'язків часто використовується народними депутатами як різновид політичного туризму. Тому не дивно, що в переліку найпопулярніших напрямків є не тільки стабільні парламентські демократії, а й досить екзотичні країни, такі як Монако, ОАЕ, Японії, Куби або Сінгапуру", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Він назвав сумнівною практичну користь для України від здійснення таких візитів. Зокрема, Кошель зазначив, що 21 депутат входить до групи міжпарламентських зв'язків з Саудівською Аравією, хоча ця країна - з абсолютною монархією на чолі з королем і має парламент без серйозних повноважень.

Схожа ситуація з Об'єднаними Арабськими Еміратами, де роль парламенту також далека від українських реалій. Зрозуміти, як подібні приклади можуть бути використані в роботі Верховної Ради, дійсно, складно", - підкреслив голова КВУ.

Читайте також:Козак Гаврилюк будує триповерховий дім в Карпатах: вдало одружився (відео)