Україна
11 січня 2020
Іран збрехав! Пілоти літака МАУ виходили на зв'язок: спливла інформація комісії
Екіпаж весь час виконував вказівки вежі
news-image

Пілоти збитого ракетою в Ірані літака МАУ виходили на зв'язок із диспетчером перед катастрофою.

Про це повідомило OBOZREVATEL інформоване джерело в урядовій комісії з розслідування цієї трагедії. За його словами, екіпаж весь час виконував вказівки вежі, пише «Є!».

Той поворот, який здійснював пілот, всі маневри були визначені вежею. Такою є траєкторія руху майже всіх бортів, які вилітають з цього аеропорта. Пілот повністю виконував команду диспетчера, – сказав він.

 Що говорив Іран

Раніше глава іранської організації цивільної авіації Алі Абедзаде стверджував, що пілот літака МАУ, який розбився 8 січня під Тегераном, з самого початку польоту не міг зв'язатися з вежею і диспетчером, про що свідчать дані перевірки "чорної скриньки" екіпажу.

Я не знаю причину затримки і проблему технічної несправності; причина аварії незрозуміла і не може бути оголошена до моменту аналізу інформації з "чорної скриньки" літака, – сказав він.
Відразу після зльоту літака з ВПП аеропорту імені Хомейні бездротовий зв'язок між лайнером і командно-диспетчерським пунктом обірвався, – підтвердила тоді представниця організації цивільної авіації Ірану Реза Джафарзаде.
Читайте також: Прямі докази: Україна знайшла пробоїни від ракети на уламках літака МАУ