Світ
14 січня 2020
Помпео: Гірше Сулеймані був тільки бен Ланден
Державний секретар США вважає, що світ став значно безпечніше після того як Штати його ліквідували.
news-image

Державний секретар США заявив, що на рахунку вбитого іранського генерала Касема Сулеймані трохи менше жертв, чим на руках лідера терористичного угрупування "Аль-Каїда" Усами бен Ладена.  

Про це пише Українська Правда.

Немає терориста, за винятком Усами бен Ладена, на руках якого було б більше американської крові, ніж на руках Сулеймані."

Про це Помпео заявив під час виступу в Стенфордському університеті. За його словами, іранський генерал "вбив понад 600 американських патріотів". Він вважає, що світ став значно безпечніше після того як Штати його ліквідували.

3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані. Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".

8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази - авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни.

Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за вбивство Сулеймані.

Раніше ми писали, що в Ірані кажуть: президент Роугані не знав, що літак МАУ збили військові.