Події
14 січня 2020
Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану
До складу групи українських фахівців увійшли 15 рятувальників, четверо слідчих і троє експертів МВС.
news-image

Група рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повернулася в Україну з Ірану після завершення роботи на місці катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародних авіаліній України", повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Наші вдома. Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану", - повідомила прес-служба відомства в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Минулої суботи іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

12 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що літак Міноборони України, який був направлений у Тегеран 8 січня з групою українських експертів для розслідування причин катастрофи літака "МАУ", повернеться на батьківщину тільки після всіх необхідних процедур і з тілами загиблих українців.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України, до складу групи українських фахівців увійшли 15 рятувальників, четверо слідчих і троє експертів МВС.

Читайте також:Збиття літака МАУ: рятувальники показали роботи на місці трагедії