Україна
14 січня 2020
Найголовніше за день: прорив труб з кип'ятком в Києві, протести в урядовому кварталі , 2 млрд грн на розвиток малого бізнесу
Читайте про найголовніші події дня, 14 січня.
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 14 січня.

Прорив труб з кип'ятком в Києві

13 січня, пізно ввечері, в Києві біля торгового центру "Ocean Plaza" прорвало тепломережу в результаті чого сталося підмивання асфальту

Вода затопила торговий центр, а також супермаркет "Ашан", який знаходиться поруч. Частина людей з числа постраждалих була неподалік місця прориву труби, а частина були у маршрутці, яка також опинилася на місці прориву тепломережі. Причиною прориву труби стала фізична зношеність мережі. 

Внаслідок прориву тепломережі в Голосіївському районі Києва постраждали десять осіб, семеро з яких знаходяться в лікарні. Зараз комунальні служби проводять ремонтно-відновлювальні роботи.  

14 січня, в Києві на Шулявці на вулиці Нижньоключовій сталася чергова комунальна аварія з проривом тепломережі.  В результаті прориву труби гарячою водою затопило дорогу.

Протести в урядовому кварталі 

Представники Національного штабу захисту рідної землі відновили акції протесту під будівлею Верховної Ради з вимогою не допустити прийняття законопроекту №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".Кілька сотень людей з числа об'єднань аграріїв, профспілок, а також націоналістичних партій зібралися на Площі Конституції. Всього по Києву було перекрито вісім вулиць.

На Банковій під Офісом Президента протестують на підтримку затриманих у вбивстві Шеремета. Активісти вимагають або доказів, або відпустити підозрюваних. Акція називється "Біла нитка. Досить шити". Активісти тримають в руках плакати з назвою акції. Протестувальники кажуть, що вимагають правосуддя. Хочуть достукатись до Президента, щоб надали хоч один беззаперечний доказ причетності підозрюваних до вбивства або відпустили їх.

Також проходила акція в підтримку мисливських угідь та мисливської промисловості в Україні.

2 млрд грн на розвиток малого бізнесу

Верховна рада направила 2 млрд гривень на розвиток малого бізнесу в Україні.

Так, нардепи підтримали відповідний проект закону №2589 "Про внесення змін до закону Про державний бюджет України на 2020 рік" про Фонд розвитку підприємництва" у другому читанні. За нього проголосував 261 парламентар.

Законом передбачено збільшити надходження до спеціального фонду державного бюджету за рахунок надходжень від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, виданих фондом в обмін на облігації внутрішньої державної позики.

Кабінету міністрів документом доручено в місячний строк з дня набрання чинності цим законом затвердити порядок використання коштів держбюджету.

Також повідомляли, що топ-менеджмент "Нафтогазу" отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатить Україні російський "Газпром".

Читайте також:Перше засідання ВР: двоє опоблоківців попались на кнопкодавстві