Політика
14 січня 2020
Рада достроково забрала мандат у «слуги» Венедиктової
Раніше Венедиктова сама вирішила відмовитися від повноважень
news-image

Верховна Рада України сьогодні, 14 січня, достроково припинила повноваження народного депутата від фракції "Слуга народу" Ірини Венедиктової, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, відповідну постанову №2731 підтримали 340 народних депутатів.

Раніше Венедиктова, яка пройшла у Верховну Раду за списком партії "Слуга народу", написала заяву про дострокове складення депутатських повноважень.

24 грудня президент Володимир Зеленський підписав закон про реформування Державного бюро розслідувань, який передбачав заміну керівника відомства.

27 грудня президент звільнив Романа Трубу з посади директора Держбюро розслідувань. Тимчасово виконуючим обов'язки керівника ДБР була призначена нардеп від "Слуги народу" Ірина Венедиктова.

Нагадаємо, НАБУ проводила обшуки в зв'язку з можливими зловживаннями в Державному бюро розслідувань. Повідомлялося, що обшуки проводилися за місцем роботи і проживання колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербини. Мова йде про можливе отримання неправомірної вигоди в розмірі $ 150 тис., половину з яких Щербина нібито отримав за закриття розслідуваної територіальним управлінням ДБР в столиці кримінального провадження щодо комерційного підприємства.

Читайте також:Найголовніше за день: прорив труб з кип'ятком в Києві, протести в урядовому кварталі , 2 млрд грн на розвиток малого бізнесу