Україна
14 січня 2020
Україна посіла 15-е місце у світовому рейтингу зростання мінімальних зарплат
Найбільш активно зростає мінімальна зарплата в Нігерії, а Україна відстає від своїх «сусідок» Польщі та Білорусі
news-image

Україна стала 15-ою з 54 країн у світовому рейтингу зростання мінімальних заробітних плат з підвищенням суми в розмірі 13,2%. Дослідження провели експерти ресурсу Picodi, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, найбільш активно зростає мінімальна зарплата в Нігерії – підвищилася на 64%, порівняно з 2018 роком. Однак рівень гарантованої мінімальної оплати все одно залишається в цій країні одним з найбільш низьких у світі - 74 долари. На другому ступені Азербайджан – у нього 37,7%, а на третьому – Аргентина – 37,1%. У топ-5 потрапили ще Саудівська Аравія і Вірменія: мають по 33% і 25% відповідно. Далі за рейтингом йдуть Мексика, Чилі, Пакистан, Північна Македонія, Сербія, Туреччина, Чорногорія, а потім – Польща, Білорусь та Україна.

Крім того, експерти з'ясували, що податкове навантаження в різних країнах помітно відрізняється. Так, на Філіппінах і в Гонконгу мінімальна зарплата не оподатковується взагалі, а, наприклад, у Румунії – різниця в сумі після сплати податку досягає 40%. Відзначимо, що "мінімалку" отримують від декількох відсотків зайнятого населення в Європі до половини - в Африці.

Читайте також:Україна на 83 місці по залученості жінок у політику, - звіт Світового економічного форуму