Ми не дозволимо нікому у новій податковій вимагати гроші у підприємців, - Гончарук
Прем'єр-міністр запевняє, що усі корупційні прояви у державних органах будуть знищені в корені.
news-image

Олексій Гончарук доручив підготувати проведення переатестації всіх співробітників Державної податкової служби у зв'язку з виявленням фактів корупції в управлінні ДПС в Одеській області.

Про це прем'єр-міністр написав у Фейсбук.

Ми не дозволимо нікому у Новій податковій вимагати гроші у підприємців та прикриватися “кришею”. Всі корупційні прояви у державних органах будуть знищені в корені. Якщо раніше подібні ситуації були нормою, то зараз цього не буде. Судячи з того, що ця історія трапилась недавно — далеко не всі державні службовці усвідомили, що правила змінилися", - йдеться у повідомленні.

Розслідування таких випадків буде максимально публічним, люди мають знати в обличчя хабарників та корупціонерів.

Ситуація, яка склалася в одеській податковій засвідчує про те, що нам ще треба багато над чим працювати й підсилювати контроль. Тому, по-перше, прошу керівника Нової податкової Сергія Верланова поїхати на місце події, розібратись в ситуації та доповісти про результати! По-друге, провести перевірку доброчесності та відповідності антикорупційному законодавству керівників територіальних органів ДПС та її Центрального апарату. А також у двотижневий строк розробити та подати КМУ план переатестації усіх співробітників ДПС України. Ті, хто думає, що й досі можна спокійно красти та відсидітися у тіні — глибоко помиляються. Безкарно красти, вимагати гроші та будувати тіньові схеми більше не дозволено", - пише Гончарук.

Раніше стало відомо, що податківець пропонувала прокурору 25 тисяч доларів хабаря щомісячно.