Політика
15 січня 2020
Через новорічну зарплатню Малюсьці довелося відчитуватися перед дружиною
Роздратованій дружині на запитання "І де гроші?" чиновник пояснював, що інфографіка маніпулятивна.
news-image

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що високі заробітні плати у чиновників – це професійна необхідність. Міністру нарахували у грудні 2019 року 226 тисяч гривень.

Про це пише Українська Правда.

Учора роздратованій дружині на запитання "І де гроші?" довелося пояснювати, що інфографіка маніпулятивна, 226 тис. не отримував і цифру треба зменшувати на розмір податків та враховувати, що це надбавка сплачена у різні дні одразу за кілька місяців роботи. А загалом зарплата дійсно була малою і раніше казав правду. Єдине, що радує у цій ситуації, це що нарешті зможу нормально поговорити з мамою, бо останні кілька місяці наші розмови зводились до виправдовувань після тез "негайно пиши заяву і йди з цієї дурної роботи", "натягни шапку поглибше, сядь у тролейбус і послухай, що про вас розповідають, воно тобі треба за 16 тисяч?". Ну і так далі", - пише чиновник.

В грудні 2019 року міністру нарахували 226 тисяч гривень: з них посадовий оклад - 16 000 гривень, надбавка за інтенсивність праці - 16 000 гривень, надбавка як експерту з питань таємниць - 3 200 гривень, індексація - 761 гривня, премія за жовтень 2019 року - 56 000 гривень, премія за листопад 2019 року - 67 200 гривень, премія за грудень 2019 року - 67 200 гривень.

Після виплати всіх податків і зборів міністр отримав 182 220 гривень.

Сам Малюська відреагував 15 січня на суспільний резонанс навколо інформації про його виплату у Facebook.

За словами міністра, висока зарплата чиновників – це професійна необхідність і саме так ми зможемо подолати корупцію.

Малюська пише, що іноді може дізнатися про термінове відрядження за кордон за кілька годин до відльоту. У такому випадку  летіти доведеться за власний кошт. Міністр додав, що кошти можуть компенсувати, якщо пощастить.

Також він додав, що на посаді йому іноді доводиться бути цапом-відбивайлом. Зокрема, у випадку, коли на нього наклали штраф у 38 420 грн.

На його думку, політична посада зробила з нього politically exposed person (політичного діяча), і протягом кількох років після звільнення його не візьме на роботу жодна пристойна міжнародна компанія чи організація.

Тож він не зможе після закінчення політичної кар’єри повернутися до своєї попередньої роботи.

Міністр заначив, що історії про високі зарплати у Мін’юсті продовжуватимуться, бо там найматимуть топових юристів. Малюська вважає, що це зекономить кошти міністерства, адже наразі вони вимушені  багато витрачати на аутсорс вітчизняних та іноземних адвокатів.

Раніше ми писали, що міністр юстиції поскаржився на низьку зарплату.

Читайте також:Збільшення мінімальної заробітної плати зменшує кількість самогубств серед населення