Світ
16 січня 2020
Компанія МакДональдс шукає постачальника картоплі в Україні
МакДональдс шукає постачальника картоплі в Україні
news-image

Про це повідомила гендиректор українського представництва компанії Юлія Бадрітдінова, пише «Є!»  з посиланням на agri-gator.            

Картоплі фрі за день українці з’їдають близько 160 тисяч порцій. Це при тому, що у нас 90 ресторанів, могло би бути ще більше. Це приблизно 17 тисяч кілограм на день”, – розповіла Бадрітдінова.

Гендиректор наголосила, що польська лінія виробництва “фрі” забезпечує картоплею не тільки Україну, але і половину Європи.

Там достатні потужності виробництва. МакДональдс допомагає розвиватися постачальникам. Наприклад, у тій же Польщі колись інвестували багато коштів у завод, окремі лінії якого працюють тільки на МакДональдз. У них є спеціальний сорт картоплі, щоб “фрі” була довгою, як потрібно. Цей завод справляється з потребами половини Європи”, – зазначила Бадрітдінова.

Вона також заявила, що зараз МакДональдс шукає українського постачальника картоплі, але не для “фрі”.

Ми, насправді, шукаємо виробників картоплі. Для картоплі фрі ми найближчим часом не будемо змінювати постачальника, але це буде стосуватися “картоплі по-селянськи”, або “картопляних діпів”, – підкреслила Бадрітдінова.

Читайте також:Наразі у світі існує кільки компаній, що активно просувають замінники м’яса рослинного походження