Політика
17 січня 2020
У Раді підтримали звільнення міністерки Бабак: названо наступника
Рішення ухвалили на комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
news-image

У п'ятницю у Верховній Раді підтримали відставку міністерки розвитку громад і територій Олени Бабак.

Про це пише Обозреватель.

Рішення ухвалили на комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. За звільнення проголосував 21 член комітету.

Рекомендувати Верховній Раді України... звільнити Бабак Олену Валеріївну з посади міністерки розвитку громад і територій України. Доручити народним депутатам, членам комітету... розробити і винести на розгляд Верховної Ради України проєкт постанови про звільнення Бабак Олени Валеріївни з посади міністерки розвитку громад і територій України. Рекомендувати Верховній Раді України проєкт постанови про звільнення Бабак Олени Валеріївни з посади міністерки розвитку громад і територій України ухвалити в цілому", – повідомив голова комітету Андрій Клочко.

 Зазначимо, що самої Бабак на засіданні не було. При цьому частина членів комітету наполягала, щоб надалі подібні рішення ухвалювалися за участю посадових осіб, питання про відставку яких розглядається.

Також комітет запропонував призначити Дениса Шмигаля на посаду віцепрем'єр-міністра України – міністра розвитку громад і територій України. Зараз чиновник очолює Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Раніше стало відомо, що Гончарук написав заяву про відставку.

Читайте також:Разумков про відставку Гончарука: Уряд на консультаціях