Війна
17 січня 2020
Останні обстріли українських позицій на Донбасі, в результаті яких загинули бійці, розслідуються як тероризм
15 січня у Авдіївці Донецької обл. бойовики так званої ДНР почали обстріл бійців ВСУ. В результаті атаки загинув старший стрілець Олексій Кучкін.
news-image

Протягом 15-16 січня в зоні проведення ООС розпочато дві кримінальні справи за терористичні дії за фактами обстрілів у м. Авдіївка Донецької обл. і с. Новозванівка Попаснянського р-ну Луганської обл. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України, пише 112.

15 січня у Авдіївці Донецької обл. бойовики так званої ДНР почали обстріл бійців ВСУ. В результаті атаки загинув старший стрілець Олексій Кучкін.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, вчинений повторно та за попередньою змовою, який призвів до загибелі людини) ККУ. Карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

16 січня у с. Новозванівка Попаснянського р-ну Луганської обл. з напряму окупованого с. Калинове почався снайперський обстріл. Того дня також загинув один військовий. Кримінальне провадження відкрито за тією ж статтею.

Зазначається, що протягом 2019-2020 років із-за постійних атак бойовиків в Донецькій обл. травмовано 519 військових, 101 – загинуло. В Луганській обл. травмовано – 197, вбиті – 31.

Раніше стало відомо, що 15 січня, у результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув