Світ
22 січня 2020
Південна Корея наклала великий штраф на Google
Регулятор телекомунікацій Південної Кореї наклав на Google штраф у розмірі 740 000 доларів США
news-image

Регулятор телекомунікацій Південної Кореї заявив, що наклав штраф у розмірі 740 000 доларів США на Google Limited Liability Corp. за порушення місцевих законів про телекомунікації при роботі сервісу YouTube Premium, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

В ході дворічного розслідування, проведеного в грудні 2018 року, Корейська комісія по зв'язку (KCC) виявила, що Google не повідомила користувачів служби YouTube Premium належним чином про те, що служба потокової передачі перетворюється в платну після місячної безкоштовної пробної версії.

Понад 45 відсотків з 2,54 мільйона чоловік, які вирішили скористатися місячною безкоштовною пробною службою, автоматично були перетворені в платних користувачів через відсутність повідомлення. Близько 98 000 чоловік зажадали відшкодування, і це ясно показує, що Google торкнулася великої кількості людей", - сказав чиновник КСС на брифінгу для преси.

KCC також наказав, щоб американська компанія змінила правила несправедливої підписки на послугу YouTube Premium. На YouTube з 2015 року діє послуга безкоштовної передплати за ціною 8 690 вон на місяць з безкоштовною пробною версією протягом одного місяця. Преміум-сервіс дозволяє користувачам насолоджуватися контентом YouTube без переривання на рекламу. Користувачі також можуть завантажувати контент, щоб насолоджуватися офлайн і відтворювати відео у фоновому режимі, використовуючи інший додаток на своєму телефоні.

KCC також виявив, що YouTube не повідомив своїм користувачам, що вони повинні платити додаткові 790 вон у податок на додану вартість, щоб використовувати преміум-сервіс. У Кореї ціни, зазначені для клієнтів, повинні включати всі податки.

Читайте також:Кожна п’ята  пачка масла, яку відібрали експерти, виявилась фальсифікатом