Укрзалізниця планує оновити до 500 пасажирських вагонів у 2020 році
Найбільше скарг на якість пасажирських вагонів викликають старі вікна, з яких дує, зношені туалети, опалення.
news-image

В Укрзалізниці знайшли модель, яка допоможе оновити 300-500 пасажирських вагонів у 2020 році. Ця модель передбачає лише часткове оновлення. Її має погодити уряд.

Про це повідомив голова Укрзалізниці Євген Кравцов, передає Громадське.

Найбільше скарг на якість пасажирських вагонів викликають старі вікна, з яких дує, зношені туалети, опалення. Ми знайшли модель, як мінімальними коштами провести капітальний ремонт по цих позиціях», — повідомив Кравцов.

За його словами, ремонтувати планують лише ті складові вагонів, на які скаржаться пасажири, а саме змінюватимуть системи опалення, вікна та санвузли. Вартість такого ремонту для одного вагона складає близько 1 мільйона гривено проти 11-12 мільйонів гривень, необхідних для капітального ремонту та 25 мільйонів гривень — для купівлі нового вагона.

На 2020 рік закладаємо можливість відремонтувати 300-500 вагонів. Якщо зможемо тримати такі темпи, то за приблизно три роки зможемо забути про проблему вагонів економ-сегменту. Сподіваюсь, що цю ініціативу підтримують на рівні уряду і ми зможемо почати цю програму», — додав голова УЗ.

Раніше стало відомо, що експрес із Києва до Борисполя зламався, не залишаючи столицю.

Читайте також:«Укрзалізниця» планує підняти тарифи у 2020 році