Найкращі фільми про винахідників для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про винахідників
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас збірку фільмів про винахідників. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Проблиск геніальності»

Фільм заснований на реальній історії. Вчителю коледжу Роберту Керні одного разу прийшла в голову геніальна ідея винаходу, який кожен американець зможе використовувати у власному авто.

Герой і його сім’я впевнені, що нарешті знайдуть довгоочікуване благополуччя. Ідею свого винаходу Керні пропонує керівникам найбільшого автоконцерну США – Ford. Однак там винахід зустріли без ентузіазму. Роки по тому Роберт з подивом виявляє, що в автомобілях компанії вже використовується його пристрій, при цьому йому про це не повідомили.

Керні вирішує самотужки протистояти могутньої корпорації, щоб відновити справедливість. Сьогодні винахід професора використовується в більш 145 млн автомобілях.

2. «Джой»

Уявіть знайому ситуацію: на підлогу впав і розбився стакан з водою. Потрібно одночасно вимити підлогу і постаратися не порізати руки дрібними осколками, викручуючи ганчірку. Як вирішити цю дилему?

Домогосподарка з США Джой Мангано, для прикладу, створила ескіз унікальної швабри, яку можна віджимати простим механізмом. Як же просунути свій винахід на ринку і зробити його доступним для інших американок, не маючи коштів для початку власного бізнесу? Жвава героїня починає свій шлях від жінки, яка заклала майно і самостійно оббивала пороги в каталогах, до однієї з найуспішніших підприємниць в країні.

Роль Джой принесла Дженніфер Лоуренс Золотий глобус як кращій актрисі в комедії або мюзиклі.

3. «Гра в імітацію»

Не так давно в пресі з’явилося повідомлення, що вчене співтовариство ретельно проаналізувало стрічку «Гра в імітацію» і знайшло в ній дуже мало від історичної дійсності. Проте, саме завдяки цьому оскароносному фільму з Бенедиктом Камбербетчем в головній ролі глядач зацікавився непростою біографією видатного математика Алана Тьюрінга.

Тьюрінг зумів створити машину, яка зробила те, що здавалося неможливим – зламала код німецької шифрувальної машини Enigma. Ця обставина повністю перевернуло хід Другої світової війни.

4. «Жовтневе небо»

Хлопчисько-підліток Гомер Гіккам живе в невеликому провінційному містечку Америки. Як тільки він побачив по телевізору запуск радянського супутника, його думками повністю заволоділи мрії про безкрайній космос. На задньому дворі власного будинку він починає будувати власну ракету. Він знаходить союзників і тих, хто зовсім в нього не вірить. Але мрії і винахідницький талант виявляються сильнішими скептиків.

В основу стрічки лягла реальна історія.

5. «Залізна людина»

«Залізна людина» – фантастична стрічка про один з найпопулярніших супергероїв сучасності. Але не варто забувати, що супергеройський здібностями себе забезпечив сам Тоні Старк, будучи ще й геніальним вченим, гідним спадкоємцем справи свого батька.

Перша частина серії більшою мірою присвячена процесу винаходу. Все почалося з того, як Старк потрапляє в полон до терористів. Там, практично з підручних засобів він створює кіберброню, що стала першим прототипом костюму Залізної Людини. Пізніше герою знадобиться багато часу в майстерні, терпіння і сотні невдалих моделей, поки він доведе свій винахід до досконалості.

6. «Відлуння Донована»

Намагаючись зробити технологічний прорив, всі великі винахідники жертвували спілкуванням з дружинами і власними дітьми на догоду службі людству. Афроамериканець Донован Матесон – талановитий математик і член команди по розробці атомної бомби – не став винятком. Однак тут ситуація ще гірше: дефіцит часу привів до фатальних подій, що закінчилися в минулому смертю улюблених. Через десятиліття вчений повертається в будинок, в якому він з дружиною і донькою був щасливий, і виявляє нові докази, готові пролити світло на давно трагедію.

Досліджуючи місце жахливої ​​події, чоловік приходить до ідеї про пов’язаність часового ланцюжка, що з’єднує минуле і майбутнє. Зіставляти факти і аналізувати ситуацію йому допомагають інтуїція і неабиякі здібності вирішувати складні алгебраїчні формули в розумі.

 Недоброзичлива атмосфера міста і нахлинула печаль не завадять пригнобленому герою достукатися до істини.

7. «Альтаміра»

Марселіно Санс де Саутуола та його дочка Марія — археологи, котрі досліджують древні печери та прилеглі до них території. Під час одного з досліджень, вони знаходять таємничу печеру — Альтаміра, стіни котрої вкриті рідкісними малюнками первісних людей. Яскраві малюнки сповнені історій про культуру та побут людей тих часів, які є справжнім скарбом інформації про древні народи нинішньої Європи. Та археологу і його дочці доведеться пройти нелегкий шлях дурної слави — їх називають шахраями і вигадниками, ставлячи під сумнів правдивість їх слів і професійну компетентність.

8. «Війна струмів»

Драматична стрічка про відомий конфлікт двох видатних винахідників — Ніколи Тесли та Томаса Едісона. А все почалось із простої суперечки про те, який струм кращий — поточний чи перемінний.

Ці двоє однаково наполегливо доводять громадськості свою правоту і кидають всі сили та ресурси, аби саме струм який вони вважають безпечнішим та кращим — використовували у всьому світі.

Виграє в результаті лиш один із них. А істину в цій суперечці людство дізнається лиш у 2007 році, коли Нью-Йорк першим перейде на використання перемінного струму замість поточного.

9. «Назад у майбутнє»

Ми просто не могли обійти в нашому списку культового «божевільного вченого» з трилогії «Назад в майбутнє».

Персонажу Крістофера Ллойда вдалося втілити в життя мрію чи не кожного вченого на світлі, адже він винайшов машину часу. Протягом трьох захоплюючих фільмів док Браун і його помічник Марті подорожують крізь час в майбутнє і минуле, часом змінюючи хід історії. Наприклад, в першій частині герої відправляться з 80-х в 50-ті, де Марті отримає можливість познайомитися з власними батьками в зовсім юному віці і певним чином взяти участь в їхній долі.

Творці картини довго не могли визначитися з тим, як саме буде представлена ​​машина часу в кадрі. До знаменитого авто DeLorean її роль могли виконати холодильник або лазерна установка.

10. «Престиж»

Щоб стати майстерним фокусником, просто необхідно бути ще й талановитим винахідником. «Престиж» – це драма Крістофера Нолана про двох талановитих ілюзіоністів, які намагаються завоювати своє місце під сонцем.

Г’ю Джекмен і Крістіан Бейл розіграли витончене протистояння, в ході якого їх герої застосовують найнеймовірніші пристосування і винаходи, покликані викликати захват у глядача. До речі, в стрічці присутній образ самого Ніколи Тесли, в блискучому виконанні Девіда Боуї.

Якщо вам сподобалася наша стаття 10 фільмів про винахідників, тоді переходьте у рубрику КІНО та читайте списки фільмів на різноманітні тематики.

Насправді 10 фільмів про винахідників, це не всі фільми де згадуються люди які змінюють наше життя, тому пишіть у коментарі, які ще фільми про винахідників ви знаєте, і ми про це постараємося написати.

Читайте також: Український фільм «Атлантида» переміг на міжнародному кінофестивалі в Норвегії