Події
29 січня 2020
Головою Держкіно стала Марина Кудерчук
Попереднім місцем роботи Кудерчук була Запорізька облдержадміністрація.
news-image

Головою Державного агентства України з питань кіно стала Марина Кудерчук. Про таке рішення уряду повідомив у Telegram міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Попереднім місцем роботи Кудерчук була Запорізька облдержадміністрація, де вона була заступником голови із 7 листопада 2019 року.

Із кіноіндустрією її пов’язує лише робота заступником директора та директором комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Запорізької міської ради в 2017–2019 роках, Кудерчук також була серед організаторів Запорізького міжнародного кінофестивалю.

Кабінет міністрів України вирішив провести новий конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно у жовтні 2019 року.

У першому конкурсі до стадії співбесіди дійшли лише генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Однак на співбесіді вона не набрала достатньо балів. Сінькевич не погоджується з оцінкою членів конкурсної комісії, тому брати участь у повторному конкурсі вона не стала. Тоді представники кіноіндустрії влаштували акцію на підтримку генпродюсерки Одеського міжнародного кінофестивалю.

Конкурс проводило Національне агентство України з питань державної служби. Кандидата на посаду затверджують після співбесіди у Кабінеті міністрів.

Читайте також:Фільм «Ціна правди» про Голодомор в Україні отримав головну нагороду польського кінофестивалю