Світ
30 січня 2020
Уоррен Баффетт продає всі свої газети – вони більше не несуть прибутку
Мільярдер розпродав понад 100 видань своєї компанії.
news-image

Фонд Berkshire Hathaway мільярдера Уоррена Баффетта домовився про продаж свого медіабізнесу BH Media Group компанії Lee Enterprises за 0 млн. Про це Lee інформує в прес-релізі, на який посилається Forbes.

Для закриття угоди Berkshire спочатку надасть Lee приблизно $ 576 млн під 9% річних. На ці гроші Lee купить медіабізнес фонду і рефінансує свої борги. Lee Enterprises взяла на себе управління газетним бізнесом Berkshire ще в липні 2018 року.

Нам було абсолютно нецікаво продавати групу BH Media комусь іншому з однієї причини – ми вважаємо, що Lee краще за всіх здатна впоратися з викликами в цій індустрії», – вказав Баффетт в прес-релізі.

BH Media працює в 10 штатах США і володіє 30 щоденними газетами, а також 49 щотижневими виданнями та 32 іншими «друкованими продуктами», зазначено в повідомленні.

У 2019 виручка групи склала $ 47,4 млн. Групі, зокрема, належать Omaha World-Herald (газета Омахи – рідного міста Баффета) і Buffalo News, якою мільярдер володів більше 40 років.

За даними Forbes, Баффетт займає четверте місце в списку найбагатших людей планети зі статком $ 89 млрд.

Минулого року мільярдер заявив, що зменшення кількості реклами призведе до закриття більшості газет. Він додавав, що на американському ринку можуть залишитися тільки The New York Times, The Washington Post і The Wall Street Journal. Роком раніше обсяг тиражів американських газет досяг мінімуму з 1940-х.

Читайте також:Найбагатші люди світу за день втратили ще майже $ 100 млрд