Світ
31 січня 2020
У Мілані в неділю повністю забороняють рух авто через забруднене повітря
Влада Мілану заборонить пересування на автомобілях в місті цієї неділі в рамках заходів з боротьби з високим рівнем забруднення.
news-image

Влада Мілану заборонить пересування на автомобілях в місті цієї неділі в рамках заходів з боротьби з високим рівнем забруднення, і розглядає нові заходи, такі як заборона куріння на автобусних зупинках.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Local.

Місцевим жителям і туристам доведеться пересуватися на велосипеді, електричному скутері або громадському транспорті з 10:00 до 18:00.

Деякі вулиці залишаться відкритими для руху, зокрема, для доступу до стадіону Сан-Сіро, де відбудеться футбольний матч.

Заборону на автомобілі зустріли з певним скептицизмом, а регіональний радник з питань довкілля Раффаеле Каттанео назвав її "демагогією з зеленим соусом".

Мер Мілана Беппе Сала визнав, що цей захід не вирішить проблему забруднення міста в довгостроковій перспективі, вказуючи на забруднення від опалювальних систем і автомобілів.

Смог є постійною проблемою на промисловій півночі Італії, особливо в Мілані і сусідньому Турині. У січні влада цих двох міст ввела заборони на найбільш забруднюючі навколишнє середовище транспортні засоби в умовах "надзвичайної ситуації зі смогом".

Раніше ми писали, що Україна на четвертій позиції серед європейських країн за кількістю смертей через забруднення навколишнього середовища.

Читайте також:Мінекоенерго планує заборонити використання пластикових пакетів з 2021 року