Суспільство
31 січня 2020
До Києва прибув літак із Китаю: українці розповіли про ситуацію. Відео
Працівники прикордонної служби провели для туристів окремий огляд. Зазначається, що обстеження чи карантин не передбачається.
news-image

У четвер, 30 січня, до столичного аеропорту "Бориспіль" прибув літак із туристами з Китаю.

Як повідомляє "Україна 24", лайнер прилетів не з центру епідемії – Уханя, а з міста Санья, де також були зафіксовані випадки зараження вірусом.

Більшість пасажирів були з медичними масками на обличчі. Працівники прикордонної служби провели для туристів окремий огляд. Зазначається, що обстеження чи карантин не передбачається.

Наразі прикордонники перевірили більш ніж десять рейсів, які перевозил майже дві тисячі осіб. У них симптомів коронавірусу не було виявлено.

 Додамо, що до Києва прибудуть ще три судна з Китаю: 31 січня, 2 і 4 лютого.
 
Після цього прямих рейсів до Китаю протягом місяця в авіакомпаній, що базуються в аеропорту "Бориспіль", не планується", – повідомив заступник гендиректора з інженерно-технічного забезпечення міжнародного аеропорту Олег Струк, передає УНН.

Водночас він зазначив, що в аеропорту прийматимуть пасажирів з Китаю, які можуть пролітати транзитом.

Будемо відстежувати й разом із Міністерством охорони здоров'я вживати заходів щодо контролю, можливо, за цими транзитними рейсами", – пояснив Струк.

Українці розповіли про ситуацію в Китаї. Деякі заявили, що не помітили ніякої паніки і насолодилися відпочинком.

Евакуйовані українці розповіли про ситуацію в Китаї

Евакуйовані українці розповіли про ситуацію в Китаї

Інші ж сказали, що боялися навіть виходити на вулицю. У Китаї місцеві жителі та туристи скупили майже всі маски в аптеках.

Інша пасажирка зазначила, що не змогла відвідати бажані екскурсії, оскільки на острові на вистачало масок, а частина громадських місць були закриті. 

На острові всі ходять у масках. У супермаркетах порожні полиці. Було страшно навіть виходити. Влада не комунікувала. Однак ми чули, що є якась кримінальна відповідальність за чутки", – поділилася вона.
Ніякої паніки там немає. Там все дуже кльово!" – заявили інші туристи.

В аеропорту українців зустріли медики. 

Лікар піднявся на борт літака без маски. І оператор телеканалу "СТБ" без маски. Це неправильно", – зазначили пасажири.

Всім їм виміряли температуру тіла і відпустили додому. Підозр на зараження коронавірусом виявлено не було.

Як повідомляли раніше, У КМДА заявили, що у Києві станом на 28 січня не зафіксовано жодного випадку захворювання на китайський коронавірус 2019-nCoV.

Читайте також:Росія закриває східні кордони через коронавірус