Суспільство
31 січня 2020
Вартість газу для населення повинна бути нижче, - Медведчук
Віктор Медведчук заявив, що в Україні необхідно змінювати тарифно-цінову політику
news-image

Тарифна політика в постачаннях газу не відповідає українським реаліям. Таку думку висловив голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

У другій половині січня прем'єр Гончарук заявив, що суми платіжок на тепло і гарячу воду для українців вже знижені до 30%. Але мільйони українських сімей цього чомусь не помітили. Більш того, було заявлено, що здійснено перерахунок за грудень, однак і цього в платіжках більшості українців досі немає", ‒ зазначив опозиційний політик.

Він також акцентував увагу на тому, що середня митна вартість імпортного природного газу, що склалася у процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України, з листопада 2018 року по грудень 2019 року скоротилася майже в 2 рази ‒ з 339,2 доларів до 176,7 доларів за тисячу кубометрів. "Тоді як вартість блакитного палива для населення за цей період знизилася лише на 15,2% ‒ з 8550 грн (у листопаді 2019-го) до 7250 грн за тисячу кубометрів (у січні 2020-го)", ‒ підкреслив Медведчук.

Політик також зазначив, що за підсумками 2019 року видобуток природного газу в Україні знизився на 1% ‒ до 20,7 млрд кубометрів. Причому це зниження відбулося переважно за рахунок різкого падіння видобутку в основного добувача – державного "Укргазвидобування".

Нинішні ціни на газ для української промисловості також знижують конкурентоспроможність українських підприємств і ведуть в тому числі до падіння промислового виробництва в країні

Питання про якість держуправління в Україні піднімається не вперше і неминуче веде тільки до одного висновку: нинішній уряд, включаючи керівників держкорпорацій, нездатне забезпечити належне управління державними підприємствами та економікою в цілому", ‒ констатував опозиційний політик.
І єдиний шанс на зміну політики – це зміна керівництва, неодноразово викритого у брехні, багатомільйонних "премій" та повний непрофесіоналізм", ‒ резюмував Медведчук.

Читайте також:Семен Семенченко: «Міністерство ветеранів потрібно взагалі розганяти і призначити нове керівництво»