Резонанс
31 січня 2020
Через коронавірус пасажирів в аеропорту Китаю пропускають через тепловізор
В Україні ж - один лікар на 160 пасажирів
news-image

В Україну з Китаю, де спалахнув коронавірус, продовжують повертатися наші туристи, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

До 3 лютого включно їх відвозять на чартерах туроператори і авіакомпанія "МАУ", яка здійснить ще один спецрейс. Поспілкувалися з першими пасажирами, хто прибув додому. Вони впродовж двох тижнів повинні спостерігати за своїм здоров'ям і у випадку якого-небудь нездужання зобов'язані звернутися до лікаря.

Українка Тетяна поділилася з нами враженнями від перельоту на батьківщину. За її словами, в китайському аеропорту ввели потрібні заходи безпеки: весь персонал був у масках, а пасажири проходили через тепловізор, щоб виключити високу температуру і можливість зараження інших. А ось сам переліт був непростим

На острів Хайнань ми летіли 13 годин, назад – на дві довше. Більш того, ще годину нам довелося сидіти в літаку в самому "Борисполі". На борт піднявся лікар, який один вимірював температуру всім 160 людям. Всі сиділи втомлені, злі, було душно. З дозволу компанії-перевізника до нас пустили телебачення... Пасажири лаялися, щоб їх не знімали", - розповідає Тетяна. По прильоту вони заповнили анкети, вказавши контактні дані, які передадуть у МОЗ. Прийдешні 14 днів українців попросили спостерігати за своїм самопочуттям і в разі нездужання негайно звертатися за медичною допомогою.

За словами Тетяни, на їх борту не було нікого з температурою або іншими симптомами вірусу. Однак у Львові двох людей госпіталізували у спеціальні бокси з окремими виходами. В місцевому департаменті здоров'я відзначають, що один з пацієнтів з ознаками вірусної інфекції навчався в Китаї, інший – був там на відпочинку. Українці здали експрес-тести на грип, однак ті виявилися негативними. Медики відібрали інші проби, які відправили в Центр громадського здоров'я МОЗ. Втім, хворі почувають себе добре, а симптоми вірусу медики визнали легкими. Випишуть мешканців Львова тільки після того, як результати аналізів покажуть відсутність китайського вірусу.

Як раніше повідомлялося, згідно з останньою інформацією, коронавірус підхопили вже 9920 людей, а внаслідок пневмонії, яку він викликає, померло 213 громадян Китаю. Втім, незважаючи на ці цифри, експерти говорять про те, що щоденний приріст кількості хворих зменшився до 25%. Так, відомий в Україні вакцинатори, імунолог, завідувач лабораторією іммунореабілітології Інституту мікробіології та імунології ім. Мечникова НАМН України Андрій Волянський позначив сценарії, як зміниться кількість хворих при щоденному зростанні в 25% і 10% до 10 лютого.

Читайте також:У Львові двох людей ізолювали в інфекційну лікарню після повернення з Китаю