Україна
4 лютого 2020
Найголовніше за день: звільнення міністра Олени Бабак, законопроєкт по скороченню депутатів з 450 до 300, листування Киви з Жириновським
Читайте про найголовніші події дня, 4 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 4 лютого.

Звільнення міністра Олени Бабак

Монобільшість Верховної Ради підтримала подання прем'єр-міністра Олексія Гончарука про звільнення міністра розвитку громад і територій України Олени Бабак. За проєкт постанови №2767 проголосували 266 народних депутатів. Про це свідчить офіційний сайт парламенту. Зокрема, Бабак написала заяву про відставку за власним бажанням.

Новим міністром розвитку громад і територій призначили главу Івано-Франківської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля.

Законопроєкт по скороченню депутатів з 450 до 300

Верховна рада України попередньо схвалила законопроект авторства президента Володимира Зеленського №1017 "Про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної ради України і закріплення пропорційної виборчої системи). 

За відповідний проект постанови проголосували 236 нардепів.

Крім того, передбачається, що "Верховна рада України обирається за пропорційною виборчою системою". При цьому порядок проведення виборів народних депутатів України встановлюється законом.

Листування Киви з Жириновським

Народний депутат від Опозиційною платформи «За життя» Ілля Кива спілкувався з депутатом Держдуми Російської Федерації і лідером партії ЛДПР Володимиром Жириновським під час засідання парламенту.

Як випливає з відео, Володимир Жириновський написав Киві в понеділок, 3 лютого. Ілля Кива відповів на наступний день, у вівторок, 4 лютого, запитавши про самопочуття Жириновського і попросивши передзвонити, коли буде можливість.  

Нардеп поскаржився Жириновському на уряд Олексія Гончарука.

Також сьогодні повідомляли, що скандальний депутат від фракції "Слуга народу" Євген Брагар, який недавно відзначився пропозицією продавати собак, щоб заплатити за комуналку, вважає, що в Україні не потрібно фінансувати патріотичне кіно.

Зокрема, 24 вересня минулого року, вже будучи нардепом, в ефірі телеканалу "Рада" він заявив, що "Держкіно" не повинно виділяти бюджетні кошти на створення українських фільмів про війну, оскільки вони не приносять прибутку.

Читайте також:У Таїланді при лікуванні коронавірусу використовують ліки від ВІЛ