Політика
6 лютого 2020
Олег Барна: «Якщо буде відкритий ринок землі, росіяни прийдуть сюди зі своїми законами»
Олег Барна впевнений, що питання землі сьогодні набагато важливіше, ніж війна на сході України.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Олегом Барною під час мітингу проти відкриття ринку землі в Україні. Олег Барна - український громадсько-політичний діяч, правозахисник, педагог, народний депутат України VIII скликання.

Кор.: Скажіть будь ласка, чому Ви сьогодні тут, серед людей, які мітингують?

Олег Барна: Питання землі сьогодні набагато важливіше, ніж війна на сході України. Адже якщо буде запущений ринок землі, ті ж самі росіяни зможуть купити нашу землю, прийдуть сюди зі своїми законами, правами. Постає питання - за що гинуть наші хлопці?

А в загальному - треба підняти українців, киян, перекривати автостради аби відкликати цей законопроєкт, продовжувати мораторій на продаж землі та розробляти стратегію розвитку сільського господарства разом з аграріями, представниками влади та експертами. Земля сількогосподарського призначення не може бути товаром. Вона є засобом виробництва в селі, засобом існування держави, ми її маємо зберегти, користати для себе, для благ України і передавати своїм нащадкам.

Кор.: Як Ви вважаєте, чи вистачить сьогодні у партії "Слуга Народу" голосів, щоб прийняти цей законопроєкт?

Олег Барна: На превеликий жаль, вони виконують вказівку зверху, там патріотизму зовсім мало. Потрібно тиснути до останнього, не допустити, щоб цей закон підписав президент. Це повинна бути загальна, спільна дія усієї України, незалежно від професії, чи то вчитель, чи фермер, бо немає землі - немає нації.

Кор.: Ходять чутки, що у партії "Слуга Народу" стався розкол. Як Ви вважаєте, чи це правда?

Олег Барна: Можу робити певні висновки лише після дій, якщо вони відкличуть цей законопроєкт, я побачу, що вони порозумнішали. Але коли вони проголосують, то нам потрібно буде готуватися до боротьби з внутрішньою владою

Кор.: Дякую Вам за коментар.

Раніше ми писали, що Київ охопили масові протести проти ринку землі.

Читайте також:За земельний законопроект № 2178-10 не планують голосувати чотири опозиційні сили парламенту