Події
7 лютого 2020
Десяти російським акторам заборонили в'їзд в Україну: подробиці
Всі іноземці є учасниками вистави "Ідеальний свідок".
news-image

Групі російських акторів заборонили в'їзд в Україну на 10 років за повторну спробу перетнути кордон.

Як повідомили в прес-службі МВС України, всі іноземці є учасниками вистави "Ідеальний свідок".

При спробі в'їхати, учасники групи сказали, що у них немає підстав для заборони на в'їзд. Незабаром з'ясувалося, що двоє з них незаконно відвідували Крим. Прикордонники відмовили їм у в'їзді терміном на три роки.

Ще двоє іноземців з цієї групи не змогли підтвердити мету своєї поїздки, через що їх також не пропустили. Решта відмовилися від в'їзду добровільно, їх всіх повернули в Молдову.

Однак через кілька годин група спробувала ще раз перетнути кордон, але вже через інший пункт пропуску.

На цей раз вони обрали інший пункт пропуску, напевно, сподіваючись, що їм все таки вдасться потрапити в іншу країну. Окремі іноземці чітко розуміли наявність заборони на в'їзд", – додали в МВС.

Їх знову зупинили, заборонивши в'їзд. Два актора, у яких вже була заборона на в'їзд, таким чином порушили ст. 203-1 Кодексу адміністративних правопорушень, за що на них наклали штраф. Крім цього, замість трьох років їм заборонили в'їзд на десять. Ще чотирьом росіянам заборонили в'їзд терміном на три роки.

У МВС не стали називати імена акторів, проте в спектаклі беруть участь такі зірки кіно, як Олена Корікова, Ігор Ліванов, Петро Баршак.

Як повідомила "Українська правда", посилаючись на свої джерела, акторами, яким заборонили в'їзд на 10 були саме Баршак і Корикова. Відзначимо, що група акторів прямувала до Києва, де 6 лютого у них повинен був відбутися спектакль.

Читайте також:Росії заборонили брати участь у ЧС-2022 з футболу – ЗМІ