Світ
10 лютого 2020
У Китаї люди виходять на роботу, попри понад 900 загиблих від коронавірусу
Уряд зняв обмеження на роботу під час епідемії коронавірусу, і багато роботодавців відразу відновили роботу.
news-image

У понеділок, 10 лютого, в Китаї люди почали повертатися до роботи після карантину, попри 97 смертей в неділю. Про це повідомляє 112.

Уряд зняв обмеження на роботу під час епідемії коронавірусу, і багато роботодавців відразу відновили роботу, і це всупереч тому, що в неділю зафіксували найбільшу кількість загиблих за один день.

Наголошується, що багато офісів все ж залишаться закритими - співробітники будуть працювати віддалено. Найжвавіші лінії метро Пекіна майже порожні, а ті пасажири, яких все ж можна було помітити, були в масках.

Хубей, де найбільша кількість заражених, з карантину не вийшов. Також на ньому залишаються школи. Дітей випустять на вулиці тільки в кінці лютого. 

Група експертів на чолі зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) вилетіла в понеділок до Пекіна, щоб допомогти оцінити спалах.

Епідемія призвела до величезних збитків у Китаї, оскільки правителі Комуністичної партії запроваджують віртуальні блокування, скасовують рейси і закривають фабрики і школи. За період карантину зменшилася кількість запасів і впала нафта. Золото ж, бувши в безпечному сховищі, зросло. 

Карантин запровадили до 10 лютого, відразу після місячних новорічних свят, які закінчилися в кінці січня.  

Раніше повідомлялося, що кількість загиблих від коронавірусу пневмонії досягла 901, додавши за останню добу 97 смертей.

Читайте також:У КНДР зафіксували перший випадок зараження коронавірусом