Події
10 лютого 2020
Суд обрав запобіжний захід Звіробій
Звіробій вручили підозру через погрози Зеленському.
news-image

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід волонтерці Марусі Звіробій, яку підозрюють у погрозах вбивством президенту Володимиру Зеленському. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна. Прокурор просив застосувати щодо неї запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Суд повністю задовольнив клопотання.

Її зобов'язали здати закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю. Запобіжний захід діє до 9 квітня 2020 року. Під час оголошення рішення суду присутні в залі почали кричати до судді: "Ганьба" і "Раб".

Я об'єктивно вважаю, що президент - ссикло. І чекаю сюди президента, тому що командувач країни не повинен ображатися на двох дівчаток ... Чого він ходить там у Папи Римського з броником?" - сказала вона.

Звіробій також уточнила, що попереджала Зеленського про те, що "не потрібно зв'язуватися з військовослужбовцями".

Я читаю протокол допиту потерпілого Зеленського і ох...ю. Я його попереджала, що не потрібно зв'язуватися з військовослужбовцями - воно мене не слухає", - підкреслила вона.

РБК-Україна писало, що 6 лютого волонтерці Звіробій вручили підозру через погрози Зеленському.

За даними слідства, вона з нардепом Софією Фединою 26 жовтня в одному з львівських кафе в трансляції через Facebook і YouTube погрожувала президенту. Зазначимо, в листопаді 2019 року у Звіробій проходили обшуки у цій справі. У ході обшуків у нього вилучили кілька одиниць зброї.

Також народного депутата України Софію Федину повторно викликають на Державне бюро розслідувань на 12 лютого для вручення підозри. Федіна не прийшла в ДБР для вручення підозри 6 лютого, тому її викликають повторно.

Раніше писали, що обговорюючи розмову Зеленського з добровольцями в Золотому, Звіробій і Федина висловили припущення, що під час однієї з таких поїздок президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.