Світ
11 лютого 2020
Кількість жертв китайського коронавірусу перевалила за тисячу, понад 4 тисячам інфікованих вдалося одужати
Через зараження китайським коронавірусом у світі померли вже 1018 пацієнтів.
news-image

Через зараження китайським коронавірусом у світі померли вже 1018 пацієнтів. Кількість інфікованих зросла до 43 108. Водночас відомо про 4059 людей, які одужали після зараження. Про це  свідчать дані з сервісу для відстеження поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джона Хопкінса, повідомляє hromadske.

Більшість смертей, 1016, зафіксували на материковому Китаї. Ще по одному смертельному випадку на Філіппінах і в Гонконгу.   Найбільше випадків зараження поза Китаєм зафіксували в Сінгапурі (45), Гонконгу (42), Таїланді (32) та Південній Кореї (28).

Також відомо про 135 інфікованих на круїзному лайнері Diamond Princess, який перебуває на карантині біля порту Йокогама в Японії. Серед них двоє українців.

 Нагадаємо, у грудні 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) зафіксували спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником. Згодом стало відомо, що вірус передається від людини до людини. Намагаючись обмежити поширення вірусу, в Китаї запровадили повні або часткові обмеження на пересування у 15 містах, зокрема повністю ізолювали Ухань, в якому мешкають понад 11 мільйонів людей. За межами Китаю випадки зараження зафіксували у більше як 25 країнах, зокрема у США, Франції, Австралії, Канаді, Німеччині, Фінляндії та Індії. Деякі країни намагаються евакуювати своїх громадян з Китаю та призупиняють авіасполучення. 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у світі. В Україні наразі немає випадків інфікування, однак відомо, що двоє українців є серед інфікованих на круїзному лайнері Diamond Princess, який перебуває на карантині біля порту Йокогама в Японії.

Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, найімовірніше, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Читайте також:Українців евакуюють з китайської провінції Хубей 11 лютого — посольство в Китаї