Київ
11 лютого 2020
У Києві начальник управління РДА постане перед судом за розкрадання коштів на ремонт школи
Начальник управління Дарницької райдержадміністрації та керівник приватної фірми постануть перед судом за розкрадання коштів у розмірі понад 400 тис. грн, виділених на ремонт столичної школи.
news-image

Начальник управління Дарницької райдержадміністрації та керівник приватної фірми постануть перед судом за розкрадання коштів у розмірі понад 400 тис. грн, виділених на ремонт столичної школи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Завершено досудове розслідування за фактом заволодіння державними коштами в сумі понад 400 тис. грн начальником Управління капітального будівництва Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації та заступником директора приватної фірми", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що Управління капітального будівництва Дарницької РДА та підрядна організація уклали договір про виконання капітального ремонту школи в Дарницькому районі Києва на загальну суму 2,9 млн грн.

Повідомляється, що начальник Управління РДА та заступник директора приватної фірми здійснювали технічний нагляд, підписували акти виконаних робіт. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Однак проведеними під час досудового розслідування судовими експертизами встановлено та підтверджено фактичне невиконання підрядником робіт на суму понад 400 тис. гривень, а саме не проведено заміну сантехніки, дверей тощо", - зазначили в прокуратурі.

Наголошується, що в рамках кримінального провадження накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 1,5 млн грн, вилучені у фігурантів провадження під час обшуків.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Раніше ми писали про розкрадання 1 мільярда 200 мільйонів гривень: ексглаву правління VAB Банку оголосили в розшук.

Читайте також:Рябошапка натякнув на можливі справи проти двох українських олігархів