Політика
11 лютого 2020
Зеленський хоче очистити партію «Слуга народу»
Володимир Зеленський вважає, що президентська партія "Слуга народу" повинна пройти очищення.
news-image

Володимир Зеленський вважає, що президентська партія "Слуга народу" повинна пройти очищення. Президент пояснює, що відчуває провину через деяких нардепів.

Усіх народних обранців проконтролювати неможливо, про це глава держави заявив в інтерв'ю, уривок з якого опублікував Офіс Президента.

Так, якщо "зашкварився" депутат від партії "Слуга народу", то Володимир Зеленський "відчуває свою провину".

Тому що ця людина в партії, але ми не можемо проконтролювати всіх депутатів. Ми говорили, що буде очищення, і ми повинні це робити, – заявив він.

Зазначимо, з парламентської фракції "Слуга народу" у листопаді виключили Анну Скороход, Антона Полякова та Романа Іванісова.

  • 14 листопада депутатка Анна Скороход заявила, що влада переслідує її чоловіка Олексія Алякіна через те, що сама вона голосувала проти законопроєкту про реформу ринку землі – а це суперечило позиції фракції. 

Того ж дня голова фракції Давид Арахамія звинуватив депутатку в тому, що вона пропонувала хабарі й лобіювала інтереси "олігархічних груп". Фракція вирішила виключити зі свого складу Скороход.

  • Тоді ж із фракції виключили Антона Полякова – начебто через те, що він порушив домовленості щодо голосування по низці важливих законопроєктів.
  • Романа Іванісова виключили через скандал щодо його судимості. У ЗМІ з'явилася інформація, що у 90-х Іванісова засудили за зґвалтування дівчини. Тоді йому було 17 років.
Ми говорили, що буде очищення, ми повинні це робити", – сказав він.

Читайте також:Чи потрібно Брагара позбавити мандата: результати опитування