Укрпошта закупить 500 пересувних поштових відділень
В межах реформи на Укрпошті традиційні стаціонарні відділення у малих селах вирішили закрити, замінивши їх на пересувні відділення, що покриватимуть декілька населених пунктів.
news-image

Укрпошта оголосила тендер на купівлю 500 автомобілів, які виконуватимуть функцію пересувних відділень. Про це повідомив голова Укрпошти Ігор Смілянський.

За його словами, протягом 2 років Укрпошта планує запровадити 1000 пересувних відділень, які мають покрити послугами поштового зв'язку всю територію України.

Це не просто пересувні відділення — це ключ до надання фінансових послуг, реформи енергетики, а також доступності лікарських препаратів для більш ніж 15 мільйонів громадян України», — заявив Смілянський.

Нагадаємо, що в межах реформи на Укрпошті традиційні стаціонарні відділення у малих селах вирішили закрити, замінивши їх на пересувні відділення, що покриватимуть декілька населених пунктів. Раніше в Укрпошті повідомили, що у їхніх відділеннях можна буде зняти готівку.

Зазначимо, що експеримент із запровадження «мобільних», тобто пересувних, відділень Укрпошти стартував у травні 2018 року. Тоді його запропонували реалізувати на Чернігівщині.

Нагадаємо, що 26 жовтня стало відомо, що Укрпошта може відмовитись від доставки пенсій та закрити відділення у селах через нерентабельність. Пізніше, у коментарі Громадському, голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій. Після цього уряд передбачив 500 мільйонів гривень додаткового фінансування Укрпошти у проєкті бюджету на 2019 рік до другого читання.

Читайте також:Керівник “Укрпошти” прокоментував свою зарплату, яка більша ніж у президента США