Суспільство
13 лютого 2020
Коронавірус коханню не завада: українець заради нареченої відмовляється залишати Ухань
Полетіти разом до України закохані не можуть, адже офіційно ще не одружені і не мають весільного сертифікату.
news-image

Поки частина українців в Ухані з нетерпінням чекає на евакуацію дехто з наших співвітчизників не збирається залишати місто і причина цьому – кохання. Саме з романтичних міркувань залишається у місті-осередку розповсюдження коронавірусу киянин Юрій, котрий уже 2 роки живе і працює у Китаї, пише УНІАН

Хлопець розповідає, що закохався у свою майбутню дружину з першого погляду. А напередодні Нового року освідчився дівчині – і вона погодилася. Юрій та Роксен живуть разом у заблокованому місті вже понад 2 місяці. Роксен – із Південної Африки і уряд її країни вирішив, що не буде евакуйовувати своїх громадян.

А полетіти разом до України вони не можуть, адже офіційно ще не одружені і не мають весільного сертифікату. Тому 14 лютого (на День закоханих) ми залишаємось тут і будемо святкувати, як зможемо", – каже Юрій.

Наречені зазначають, що всього необхідного для життя в Ухані їм вистачає. Попри те, що люди на роботу поки не ходять, зарплату їм все одно виплачують. Однак людей на вулицях досі мало і всі ходять у масках і рукавичках. Уряд радить не виходити з дому, всі розважальні заклади та різні об’єкти інфраструктури нині зачинені, тому закохані вимушені багато часу проводити вдома.

Ми на 100% готові до подружнього життя. І сподіваємось, що до нашого весілля кордони Уханя відкриються і ми зможемо спокійно полетіти додому і зустрітись з нашими рідними", – додає хлопець.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу. ВООЗ дала новому коронавірусу назву COVID-19.

Раніше ми писали, що «Укрпошта» призупинила доставку посилок до Китаю.

Читайте також:У Китаї від коронавірусу померли вже 1369 людей