Україна
14 лютого 2020
Найголовніше за день:12 мирних кроків для Донбасу на Мюнхенській конференції, розслідування «Схем» про Зеленського та Патрушева, українка в п’ятірці найсильніших молодих спортсменок світу
Читайте про найголовніші події дня, 14 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 14 лютого.

12 мирних кроків для Донбасу на Мюнхенській конференції

Учасники конференції узгодили 12 кроків, які посприяють посиленню безпеки в Україні. Новий інклюзивний національний діалог по всій Україні бажаний і може бути запущений якомога швидше.

Цей діалог повинен включати осіб, які формують громадську думку, провідних вчених і міжнародно визнаних експертів. Слід докласти зусиль для взаємодії України зі своїми сусідами, особливо Польщею, Угорщиною і Росією. 

Розслідування «Схем» про Зеленського та Патрушева

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прилітав до міста Маскат (Оман), коли там перебував президент України Володимир Зеленський.

Високопоставлений російський чиновник прилетів у ніч з 7 на 8 січня тим самим чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який через добу доставив президента України з Маската в Київ.

Українка в п’ятірці найсильніших молодих спортсменок світу

Юліанна Туницька успішно виступила на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які відбулися в Швейцарії у січні, здобувши п’яте місце. А напередодні у грудні спортсменка отримала золото на юнацькому Кубку світу з санного спорту.

Таких успіхів в українському санному спорті не було близько двох десятиліть, і талановитій дівчині пророкують велике майбутнє.

Також повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним, зокрема вони акцентували увагу на процесі обміну полонених.