Політика
15 лютого 2020
Зеленський виступив на Мюнхенській конференції з безпеки: головні заяви
Зеленський заявив, що війна в Україні - це війна в Європі
news-image

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 лютого, виступив на Мюнхенській конференції з безпеки. Про що говорив глава держави - в матеріалі РБК-Україна, пише «Є!».

Війна в Україні - це війна в Європі

Зеленський почав свій виступ заявивши, що "не зовсім коректно говорити війна в Україні. Це війна в Європі. Ми прагнемо припинити цю війну".

Ми домовилися в Парижі, що підтвердимо прихильність всеосяжного припинення вогню ... Але повну тишу поки ще не вдалося забезпечити ... Потрібні дієві механізми, за якими припинення вогню буде не просто на словах, - заявив він.

Зеленський заявив про готовність до діалогу з населенням ОРДЛО

Зеленський зазначив, що українська влада готова домовлятися з мирними жителями окупованого Донбасу, але не з представниками невизнаних "республік".

"Нас переконують, що дієвим механізмом є прямий діалог з так званою місцевою владою в ОРДЛО. Ми готові до діалогу з мирним населенням цих територій, але не з тими, хто є невизнаними з точки зору міжнародного права", - заявив Зеленський.

Зеленський про місцеві вибори

Зеленський заявив про бажання провести місцеві вибори восени 2020 по всій Україні, включаючи окуповані території Донецької та Луганської областей і "хотілося б і на території Криму".

Зеленський про нову ініціативу щодо розведення на Донбасі

За словами Зеленського, українська сторона пропонує проводити розведення за секторальним принципом, відповідно до якого, лінія розмежування розбивається на сектори.

Читайте також: В Ірані не мають наміру передавати «чорні ящики» літака МАУ