Суспільство
17 лютого 2020
Конкурс на прокурорів САП: на одну посаду претендує 59 людей
15 лютого завершено прийом документів для участі у конкурсі з відбору прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
news-image

На конкурс з відбору прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подали документи 650 кандидатів, відтак за одне місце будуть змагатися 59 людей, загалом же місць - 11.

Про це у Facebook написав керівник САП Назар Холодницький, передає УНН.

15 лютого завершено прийом документів для участі у конкурсі з відбору прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - написав Холодницький.

За його словами, це вже четвертий конкурс, і він виявився рекордним за кількома показниками.

Цього року за 11 посад прокурорів САП змагатимуться 650 кандидатів. Простий математичний підрахунок показує, що це 59 претендентів на одну посаду. На минулих конкурсах кількість кандидатів варіювалась від 283 до 390 осіб (11, 18 та 40 кандидатів на місце відповідно)", - повідомив Холодницький.

Також він зазначив, що документи до САП подали 111 жінок та 539 чоловіків. Кількість жінок-кандидатів порівняно з минулим конкурсом збільшилась майже вдвічі - 50 проти 111.

Служба в САП зацікавила не лише кадрових прокурорів, але й людей, які ніколи не були пов’язані з прокурорською діяльністю. 375 кандидатів - працівники прокуратури, 275 - зовнішні кандидати, зокрема 121 особа - це адвокати, юристи підприємств, установ, організацій, 17 - працівники юридичних навчальних закладів, 11 - працівники судів", - додав керівник САП.

Окрім того він повідомив, що серед кандидатів виявились 68 слідчих із різних органів.

Підтримувати публічне обвинувачення в суді у справах топ-корупції хочуть: 38 детективів НАБУ, 11 слідчих Нацполіції, 10 - ДБР, 6 – податківців, 3 - слідчих органів безпеки", - додав Холодницький.

Нагадаємо, як повідомляли у САП раніше, у лютому-березні цього року заплановано проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів на зайняття 11 посад прокурорів САП.

Раніше ми писали, що кожен другий українець не задоволений своєю роботою.