В Україні поширюють фальшиві долари: як не втрапити в халепу
Визначити такі банкноти можна тільки за допомогою професійного обладнання.
news-image

В Україні поширюють фальшиві долари, які практично нічим не відрізняються від справжніх купюр. Визначити такі банкноти можна тільки за допомогою професійного обладнання.

Про фальшиві купюри номіналом в 100 доларів OBOZREVATEL повідомили читачі, які стали жертвами фальшивомонетників.

Долари передали мені, щоб розміняти. У мене була відразу велика сума. Я перерахувала всі гроші на машинці, вона нібито повинна визначати і фальшивки і сигналізувати. Все пройшло нормально. А коли відправила з цією сумою водія в обмінник, виявилося, що там є фальшивка", – розповідає бухгалтер одного з великих підприємств.

Купюра зовні дійсно практично не відрізняється від справжньої. На око, навіть переглянувши купюри проти світла, помітити несправжню банкноту складно. Навіть досвідчений бухгалтер, який постійно має справу з грошима, не змогла відразу визначити фальшиві гроші.

Фальшиві 100 доларів

Звідки з'явилася купюра – не відомо. Вона могла передаватися з рук в руки довгий час.

Як не отримати фальшивку:

обмінювати гроші тільки в банках і обмінниках з ліцензією;

 

не брати оплату в доларах (за законом це заборонено);

 

переглядати купюри проти світла, перевіряти наявність водяних знаків.

Раніше повідомляли про те, що в Україні з'явилися підроблені долари високої якості, які не завжди можуть розпізнати навіть спеціальні апарати. Керівництво Національного банку вже розіслало українським фінустановам повідомлення з описом прийомів, до яких вдалися фальшивомонетники.

Читайте також:Кожна п’ята пачка масла, яку відібрали експерти, виявилась фальсифікатом